Fiberlaser voor aluminium en RVS

Een nieuw hoofdstuk qua productiemiddel is geleden week met de installatie en ingebruikstelling van de eerste laser-snijtoestel van ROSEN Lichtwerbung GmbH begonnen. Worden to nu alleen CNC-routers voor het uitsnijen van deelen voor de productie van doosletters en verlichte acrylaatletters typoLITE ingezet, staat er nu ook een fiber-laser voor het snijen van plaatwerken gereed.

Het BG-fibercut-systeem kan platen tot en maat van 4000x2000mm bewerken en beinhoud een 1kW sterke IPG-fiberlaser op een portaal met 100mm hoog doorlat. De laser wordt door YASKAWA AC servomotors gedreven. Zelfs met hooge speed wordt een perfect snijkwaliteit tot 4mm aluminium en 6mm RVS (met beschermgas) bereikt.

Met nu vier snijtoetsel (2x CNC-router 4000 x 2000 mm, 1x 3000 x 2000 mm) wordt niet alleen een grotere capaciteit bereikt. Toekomstig zal ook een sterkere focus op de productie van RVS-doosletters met verschillende varianten gezet worden. Dit ook met de oogmerk op een combinatie met laser-laswerk, voor dat op dit moment toetsingen voor onze productie gemaakt worden.