5000°K is het nieuwe wit! ​

Ondanks de discussie over de productgroep verlichte acrylaatletters met ingepotted leds zijn we in 2021 begonnen met de ontwikkeling van leds voor onze acrylaatletters typoLITE® met gedefinieerde lichttemperaturen van 3000 tot 6000°K, omdat we ze ook kunnen gebruiken in onze product typoLED®. De nieuwe LED-serie gaat ook gepaard met een verandering in het gebruikte acrylaat. Het nieuwe acrylaat wordt hierdoor gekenmerkt dat de mate van witheid ook aanzienlijk hoger is gedurende de dag als het licht is uitgeschakeld.

Met de verdere ontwikkeling en upgrade van onze typoLITE®-producten dragen we ook de veranderde behoeften in acht genomen, aangezien van wettelijke vereisten voor zuiver wit licht. Voor buiten lichtreclames laten  deze slechts een maximale lichttemperatuur van 5000°K toe, in sommige Europese landen max. 4500°K, bijvoorbeeld in Italië.

Lichtkleuren tot 4000°K zijn echter vaak alleen nodig voor lichtreclamesystemen binnenshuis, omdat deze beter aansluiten bij de algemene verlichting.

Last but not least voldoen we met de nieuwe producten ook aan de specificaties van de European Illuminated Advertising Association voor het lichtontwerp van lichtreclamesystemen. De huidige Code Of Practice, die begin 2022 door de ESF is gepubliceerd, stelt een kleurtemperatuur van 5000°K als norm voor wit verlichte reclamesystemen. Een emissie van lichttemperaturen boven 6000°K – onze LED bereikt een waarde van ca. 6100°(*) – mag alleen worden gebruikt in combinatie met gekleurde folie om een optimale kleurweergave te bereiken.

LEDbox_2 - de lichtadviseur

Net als eind 2019 hebben we de LEBbox_1 voorbereid voor de LED-modules voor de klassieke profielletters en de LEDbox_2 voor overlegafspraken voor onze klanten. De LEDbox_2 heeft vier
typoLITE® patroon in lichtkleuren 3000°, 4000°, 5000° en 6000°, die elk afzonderlijk kunnen worden geschakeld en zo de best mogelijke selectie van de juiste lichtkleur mogelijk maken.

Elke demostuk is afzonderlijk schakelbaar en maakt het zo mogelijk om de juiste lichtkleur op de best mogelijke manier te selecteren.  Vraag uw contactpersoon om een offerte voor de nieuwe lichtadviseur. 

(*) 6100°K is de gestandaardiseerde kleurtemperatuur voor kleurvergelijking in de printindustrie.